TAEKWONDO I DJECA

Taekwondo kao borilačka vještina, ali i kao sportska disciplina (sportska borba i izvođenje formi), pruža djeci dosta u njihovom psihofizičkom razvoju. Takođe, kod djece se kroz poštovanje specifične kulture koja se njeguje u dojang-u (sali), ali i u klubu u cjelini, razvija osjećaj poštovanja drugih (roditelja, odraslih i druge djece), sposobnost samokontrole, upornost i istrajnost u radu, etičnost, nezavisnost, a kasnije i sportski duh.

Taekwondo je idealan oblik sportske aktivnosti, kako za motorički nadarenu djecu sposobnu za ostvarivanje vrhunskih sportskih dostignuća, tako i za djecu sa skromnijim psihofizičkim osobinama kojima će pružiti sredstvo zdravog razvoja i ugodnog druženja sa vršnjacima.

Djeca sa normama i pravilima ponašanja usvojenim u sali za vježbanje predstavljaju pozitivan primjer svojim prijateljima/icama u školi i u lokalnoj zajednici. Ispoljavanje samo najboljih osobina kod djece, kako socijalno poželjnih, tako i potrebnih djetetu za njegov samorazvoj, iziskuje kvalitetan i stručan rad od strane trenera.

AKTUELNO